جزوه تابلوساز ونصاب تابلوی برق

یرای دانلودجزوه تابلوساز ونصاب تابلوی برقاستاندارد فنی حرفه ای اینجا کلیک کنید

علایم استاندارد برق برای طراحان تاسیسات برقی

به منظور یکسان سازی علایم مورد استفاده طراحان تاسیسات برقی وجلوگیری از سردر گمی ناظران ومجریان تاسیسات برقی فایل اتوکد علایم استاندارد رابرای دانلود گذاشتم .

                                                                دانلود


آموزش طراحی برق ساختمان(نکات والزامات)


برای دانلود فایل آموزشی آموزش طراحی برق ساختمان اینجا کلیک کنید
پسورد:neq.mihanblog.com

دفترچه راهنمای فنی تاسیسات برقی واحدهای مسکونی

یرای دانلوددفترچه راهنمای فنی تاسیسات برقی واحدهای مسکونی مهندسین برق شهرستان ملایراینجا کلیک کنید
پسورد neq.mihanblog.com



نوع مطلب :

شیوه نامه نظارت بر طراحی واجرای تاسیسات برقی کلیه اماکن

برای دانلود شیوه نامه نظارت بر طراحی واجرای تاسیسات برقی کلیه اماکن اینجا کلیک کنید
ضمنا پسورد فایل neq.mihanblog.com



نوع مطلب

راهنمای انجام خدمات بازرسی ونظارت

 

به نام خدا

راهنمای انجام خدمات بازرسی ونظارت

خدمات بازرسی ونظارت ارجاعی به دفتر اجرایی نظارت برق سازمان نظام مهندسی ساختمان از طرف امور مشترکین شرکت توزیع برق به دو صورت زیر است.

    ادامه مطلب ...

حریم های درجه یک ودو ولتاژ بدون تخفیف


حریم ولتاژ (کیلوولت )

حریم درجه یک ( متر )

حریم درجه دو ( متر )

1 تا 20

3

5

33

5

15

63

13

20

132

15

30

230

17

40

 400  و 500

20

50

750

25

60

 



نحوه ساخت و نصب تابلوی کنتور:


  تابلوی کنتور را متقاضی بایستی با هماهنگی کامل مهندس ناظر و با عنایت به موارد زیرساخته و نصب نماید. در این مورد توصیه می شود از سازندگانی که مورد تائید شرکت برق هستند استفاده گردد تا از مسائل احتمالی بعدی جلوگیری شود.

 نحوه و کیفیت ساخت تابلوی کنتوری:

 1 .ضخامت ورق تابلو کمتر از 1.5 میلیمتر نباشد.

 2. ارتباط بین فیوزها و کنتور و کلیدهای مینیاتوری از طریق سیم افشان نمره 6 باشد.

 3 .ابعاد تابلو باید به گونه ای باشد که ارتفاع بالاترین کنتور از کف تمام شده حداکثر 220 سانتیمتر و ارتفاع نمراتور پایین ترین کنتور از کف تمام شده حداقل 80 سانتیمتر باشد.

 4.ابعاد تابلو باید براساس کنتورهای تک فاز الکترومکانیکی شیشه ای طراحی شود.

 5 .درصورت نیاز به تعبیه سیم آنتن ـ تلفن ـ آیفون ـ اعلام حریق و .... پانل جداگانه ای جهت تابلو درنظرگرفته شود و این قسمت هیچگونه ارتباط الکتریکی با تابلو برق نداشته باشد.

6.حفاظ روی قسمتهای برقدار داخل تابلو نصب شده باشد (روی کنتورها ـ کلیدهای مینیاتوری ـ کلید فیوزی ـ فیوزهای فشنگی ـ شمشها و ...)

 7 .کلیه سیم ها به فاصله هر 20 سانتیمتر با کمربند کابل بسته شده و یا در داخل داکت پلاستیکی قرارگیرند.

 8 .سیم ها تماماً از نوع افشان و با روکش ترموپلاستیک و به سطح مقطع 6 میلیمترمربع باشد.

 9. کلیه سرسیمها درهر نقطه اتصال از فیوز فشنگی تا کنتور و کلید مینیاتوری و ترمینال باید قلع اندود یا مجهز به کابلشو بوده و دارای شماره باشند.

 10- ارتباطات و سیم کشی های بعد از کنتور تا ترمینال خروجی مطابق شکل A (ضمیمه) می باشد.

11- شمس ارت در محل نشان داده شده شکل A (ضمیمه) بایستی از جنس مس جهت بستن سیم ارت واحدهای مسکونی درنظرگرفته شود.

 12- سوراخ روی شمش نول جهت بستن سرکابل ورودی بایستی با پیچ و مهره نیکلی نمره 6 درنظرگرفته شود.

 13- در شکل A نحوه اتصال یک سیم نول به کنتور و از کنتور به ترمینال خروجی مربوطه نشان داده شده است. بدیهی است بقیه کنتورها نیز به همین صورت تغذیه می شوند.

 14- عمق تابلو باید به گونه ای باشد که کنتورها از مجرای خود بیرون نزنند و ضمناً دارای قطر مناسب باشد تا ورود دست  دست و یا ابزار به داخل تابلو امکان پذیر نباشد.

15- رنگ تابلو از نوع کوره ای یا الکترواستاتیک باشد.

 16- روی کاور متحرک پلاک مناسبی جهت درج شماره شناسائی مشترک و شماره واحد ساختمانی وی درنظر گرفته شود.

 17- جهت نصب کنتور بر روی کفی تابلو لازم است کنتور بر روی پلی نصب گردد تا اولاً استحکام بیشتر شود و ثانیاً پیچ های مونتاژ کنتور از بدنه تابلو بیرون نزند.

 18- اگر محل کنتورهای تعبیه شده از تعداد تقاضای مشترکین بیشتر باشد باید کاور فلزی موقت به صورت پرچ شده روی کاور متحرک قرارگیرد.

 19- ارت نمودن بدنه تابلوی کنتوری الزامی می باشد.

 20- استفاده از کلیدهای قطع نشت جریان الکتریکی برای هر مشترک به صورت مجزا  الزامی بوده و اتصال یک نول مشترک به همه یا تعدادی از کلیدهای قطع نشت جریان ممنوع می باشد.

 21- برای رنگ آمیزی شین های مسی باید از رنگ های استاندارد قرمز ـ زرد ـ آبی استفاده شود. بهتراست رنگ روکش سیم های مرتبط با هر فاز نیز با رنگ شینه آن مطابقت داشته باشد و شینه نول نباید رنگ شود و بهتراست رنگ روکش سیم های مرتبط با آن به رنگ مشکی انتخاب شود و سیم ارت به رنگ زرد با نوار سبز استفاده گردد.

نحوه نصب تابلو :


 1- تابلوی کنتور به سه روش توکار، روکار ایستاده و روکار دیوارکوب نصب می شود. در نوع ایستاده نصب تابلو روی پایه الزامی می باشد و جهت نصب تابلو به صورت دیوارکوب استفاده از رول بوت الزامی نصب تابلوهای بیش از 12 کنتور به صورت دیوارکوب ممنوع می باشد.

 2- ارتفاع نصب تابلو بادرنظرگرفتن ضوابط زیر به ترتیب اولویت تعیین می گردد:

 

اولویت اول: آکس تابلو در ارتفاع 170 سانتیمتر از کف تمام شده قرارگیرد.

اولویت دوم: درصورت امکان پذیرنبودن اولویت اول حداکثر ارتفاع نمراتور بالاترین کنتور از 220 سانتیمتر بالاتر و نمراتور پایین ترین کنتور حداقل از 80 سانتیمتر پایین تر نباشد.

 3-تابلوی کنتور باید در نزدیکترین فاصله ممکن از درب ورودی اصلی ساختمان قرارگیرد به نحوی که به راحتی قابل دسترسی و قرائت باشد و همچنین به گونه ای نصب شود که مانعی در مسیر تردد افراد و وسائط نقلیه نباشد. مقابل تابلو حداقل 1.5 متر فضای آزاد وجودداشته باشد و همچنین نصب تابلو برق زیر رامپ پله ها ممنوع می باشد و فاصله تابلو کنتور از تاسیسات آب و گاز باید حداقل 60 و 130 سانتیمتر باشد.

نحوه کابل کشی تغذیه اصلی ساختمان:


 

1. در ساختمانهای با یک وجه مشرف به معابرعمومی، برق رسانی از وجه موجود و باتوجه به بندهای 4 و 5 انجام می شود.

 

2. در ساختمانهایی که از دووجه یا بیشتر به معابر عمومی مشرف می باشند، انتخاب مسیر برق رسانی از طریق استعلام از امور برق مربوطه مشخص می شود.

 .3 مصارف تازیر 30 کیلووات می تواند از مسیر هوائی تغذیه شود.

 چنانچه برقراری انشعاب از مسیرهای هوایی انجام شود لازم است مسیر لوله PVC در داخل دیوار از ارتفاع حداقل 2متر از کف معبر شروع شده و بنابه شرایط تابلوی کنتوری از بالا یا پایین تابلو منتهی به کلید اصلی تابلو وارد شود و درطول مسیر باید از حداقل تعداد زانو و اجباراً از نوع 45 درجه استفاده گردد.

 4. تغذیه تابلوی کنتوری برای مصارف 30 کیلووات و بالاتر از طریق مسیر زمینی (منشعب از شبکه هوائی یا تابلو و یا جعبه انشعاب) انجام می شود. بدین منظور باید در داخل ساختمان از لوله PVC (حداقل نمره 90) نصب شده در عمق 80 سانتیمتری و درمحل خمش از زانوی 45 درجه استفاده شود.

این متن برگرفته از سایت مهندسی برق قدرت و شبکه های انتقال و توزیع مهندس هادی حداد خوزانی می باشد .به نحوی که خروجی لوله در سمت معبر عمومی تا 20 سانتیمتر به خارج از ساختمان امتدادیافته و در محل ورود به تابلو کنتور نیز دقیقاً به زیر کلید اصلی ورودی تابلو منتهی شود. قراردادن یک رشته سیم پیشرو جهت سهولت کابل کشی و کشیدن نوار زرد هشداردهنده روی لوله توصیه می شود. اگر به واسطه وجود پارکینگ در طبقه زیرین ساختمان، تعبیه لوله به روش فوق (دفنی) امکان پذیر نباشد، می توان روش هایی از قبیل لوله یا سینی از سقف طبقه زیرین و یا پیش بینی لوله در بتن سقف (با رعایت شعاع خمش در محل ورود به بتن) و یا روش های مناسب دیگر را با هماهنگی امور برق مربوطه و مهندس ناظر استفاده کرد.

 5. در مجتمع ها و ساختمانهای بزرگ که تعداد تابلوهای کنتوری بیش از یک دستگاه بوده و بین تابلوها نیز کابل کشی ضرورت یابد کیفیت لوله گذاری و مسیر تغذیه با هماهنگی امور برق و مهندس ناظر تعیین می گردد.