راهنمای انجام خدمات بازرسی ونظارت

 

به نام خدا

راهنمای انجام خدمات بازرسی ونظارت

خدمات بازرسی ونظارت ارجاعی به دفتر اجرایی نظارت برق سازمان نظام مهندسی ساختمان از طرف امور مشترکین شرکت توزیع برق به دو صورت زیر است.

    

الف. درخواست بازرسی از ساختمان های در دست احداث برای وصل انشعاب برق موقت به منظور انجام کارهای ساخت وساز

ب. درخواست بازرسی از ساختمان های تکمیل شده برای وصل انشعاب برق دائم

حالت الف= انشعاب برق موقت می تواند به دو صورت تکفاز وسه فاز باشد.

حالت ب= انشعاب برق دائم می تواند به صورت خانگی ،تجاری ، عمومی و صنعتی (تکفاز و یا سه) فاز درآمپراژهای تعریف شده باشد.

نحوه انجام بازرسی ونظارت برای درخواست انشعاب موقت :

 به همراه متقاضی به محل احداث پروژه مراجعه و شبکه های فشار ضعیف و فشار متوسط، در جوار پروژه را بررسی نموده چنانچه محل احداث ساختمان در حریم شبکه های یادشده نباشد می توان فرم شماره 2 پیوست را برای درخواست انشعاب موقت تکمیل وامضاء و مهر نمود و به مالک تحویل داد تا به دفتر اجرایی نظارت برق برای انجام مراحل بعدی مراجعه نماید.

توضیح اینکه برابر مفاد شیوه نامه اجرایی و دستور العمل های شرکت توزیع، حریم درجه ی یک خطوط فشار ضعیف 400 ولت 5/1متر و حریم درجه ی 1 خطوط فشار متوسط 20کیلو ولت 3متر است. چنانچه این حریم در شبکه های جوار پروژه رعایت نشده باشد با یستی مراتب در فرم شماره 2 به دفتر اجرایی نظارت برق اعلام شود.

یادآوری: وجود بالکن یا کنسول یا هر نوع برآمدگی در نمای مشرف به معابر و شبکه های فشار ضعیف و متوسط چنانچه حریم شبکه های یاد شده را نقض نماید بایستی مراتب در فرم شماره 2 درج و به دفتر اجرائی نظارت برق اعلام گردد.

ضمناً چنانچه پروژه دارای اتاقک نگهبانی و یا پیلوت وزیرزمین مسقف ودارای درب باشدکنتور برق موقت در محل پروژه در اتاقک نگهبانی ویا زیرزمین وپیلوت مسقف نصب میگردد. در غیر این صورت برابر مقررات و  دستورالعمل های شرکت توزیع این کنتور در تابلوی فلزی روی تیر برق شبکه فشار ضعیف جوار پروژه نصب میشود.

نحوه انجام بازرسی و نظارت برای درخواست انشعاب دائم :

 به همراه متقاضی به محل احداث ساختمان مراجعه و مراحل زیر برابر چک لیست مربوط که پیوست است در اولویت قرار گرفته و بررسی شوند.

1 ) کارهای نازک کاری ساختمان بایستی به اتمام رسیده و تابلوهای توزیع برق اصلی و فرعی نصب و سیم کشی شده و کلیدها وپریزها نیز نصب شده باشند.

2 ) حریم شبکه مطابق آنچه که در بخش نحوه انجام بازرسی ونظارت برای درخواست انشعاب موقت گفته شد رعایت شده باشد در غیر اینصورت از انجام بقیه بازرسی خودداری و مراتب به دفتر اجرایی نظارت برق منعکس گردد.

3 ) سیستم ارت ساختمان کنترل و بررسی شود که سیم ارت حداقل با مقطع 35 میلی متر مربع به شین مربوط در داخل تابلوی کنتور (برای ساختمانهای بیش از سه طبقه با بیش از سه کنتور یعنی چهار کنتور و به بالا )متصل شده باشد همچنین شین ارت به شین نول در تابلوی کنتور متصل شده باشد.

در ساختمانها ی کمتراز چهار طبقه (کمتر از چهار کنتور مثلاً دو طبقه و پیلوت) که تابلو کنتور ندارند شین ارت در محل دیگری (ترجیحاً در تابلوی برق پیلوت) می بایستی نصب شده و از آنجا به طبقات دیگر سیم کشی ارت شده باشد که این موضوع نیز بایستی بررسی گردد.

4 ) فرم مربوط به گواهی اندازه گیری مقاومت الکتریکی سیستم ارت ساختمان که به تائید (امضاء ومهر) شرکت مجری ذیصلاح رسیده است کنترل گردد چنانچه این مقاومت 2 اهم و یا کمتر باشد سیستم ارت قابل قبول در غیراینصورت بایستی سیستم ارت توسط مجری بازبینی و اصلاح شود تا نتیجه مطلوب بدست آید . نمونه فرم مربوط به تست و اندازه گیری سیستم ارت  پیوست است .

5 ) سایر موارد برابر چک لیست پیوست بررسی و کنترل شود . چنانچه موارد چک لیست تائید شد، فرم شماره ی 3 پیوست  تکمیل و تائید و توسط مالک به دفتر اجرایی نظارت برق برای انجام مراحل بعدی تحویل شود.

نکاتی چند در خصوص تکمیل فرم شماره 1  

الف = به ساختمانهای با دو طبقه (هر طبقه یک واحد مسکونی) و پیلوت یا زیرزمین فقط دو انشعاب کنتور 25آمپر تعلق می گیرد. (برابر ضوابط و دستورالعمل های وزارت نیرو ) بنابر این برای چنین ساختمانهایی در بخش خانگی تکفاز دو انشعاب 25آمپر بدون اعمال ضریب همزمانی در بخش خانگی فرم شماره 1  درج می گردد.

ب = برای ساختمانهای سه طبقه مسکونی (هر طبقه یک واحد مسکونی)  (بدون پیلوت وزیر زمین ) سه کنتور یا انشعاب تکفاز 25 آمپر بدون اعمال ضریب همزمانی در بخش خانگی فرم شماره 1 درج می شود.

ج ) پیشنهاد میشود برای ساختمانهای دو بلکس دو کنتور یا انشعاب 25 آمپر تکفاز ( برای هر طبقه دوبلکس یک کنتور ) در بخش خانگی فرم شماره 1 درج شود.

د = برای ساختمانهای بیش از سه طبقه(واحد مسکونی) مثلاً سه طبقه و پیلوت بایستی تابلو کنتور نصب شود . چنانچه ساختمان دارای آسانسور باشد برای پیلوت آن یک انشعاب سه فاز 25 آمپر در بخش عمومی بدون اعمال ضریب همزمانی درج گردد. و برای 3 طبقه مسکونی آن 3 کنتور یا انشعاب 25 آمپر با اعمال ضریب همزمانی 5/0دربخش خانگی فرم شماره1 درج گردد.

یادآوری 1 : نصب تابلوی کنتور در ساختمانها بستگی به تعداد واحدهای مسکونی در طبقات دارد مثلاً ساختمان با دو طبقه و پیلوت که در هرطبقه آن دو واحد مسکونی و یا بیشتر احداث شده نیاز به نصب تابلوی کنتور دارد.

یادآوری 2 : هر انشعاب 25 آمپر تک فاز معادل 5 کیلو وات توان الکتریکی و هر انشعاب 25 آمپر سه فاز معادل 15 کیلووات توان الکتریکی در نظر گرفته میشود.

د = برای پروژه هایی که پس از دوم اردیبهشت ماه 1391 (زمان آغاز فعالیت رسمی دفتر اجرایی نظارت برق ) طراحی میگردندلازم است توسط مهندس طراح تاسیسات الکتریکی فرم شماره 1 با توجه به موارد بالا تکمیل و تایید و به نقشه الصاق گردد تا مالک آ ن را به شرکت توزیع برق شهرستان مربوط برای پیش بینی و طراحی های لازم شبکه، ظرفیت ترانس پست و تعیین محل تابلوخانه و پست زمینی در صورت نیاز  و تحویل نماید.

ه = برای پروژه هایی که قبل از دوم اردیبهشت ماه نودو یک طراحی شده اند و اینک برای بازرسی، نقشه آنها به بازرس تعیین شده تحویل می گردد، لازم است فرم شماره 1 توسط بازرس برای این نوع پروژه ها تکمیل و تائید گردد. و به دفتر اجرایی نظارت برق برای انجام مراحل بعدی تحویل شود.

نکاتی چند در خصوص تکمیل فرم شماره 2

ضمن بازرسی از محل احداٍ پروژه آیتم های مربوط در فرم تکمیل و چنانچه مازاد بر آیتم ها موارد دیگری ضروری و قابل ذکر باشد در بخش سایر توضیحات پائین فرم درج و سپس فرم را امضاء و مهر نموده و به متقاضی تحویل تا به دفتر اجرائی نظارت برق برای واریز هزینه های بازرسی و دریافت نامه مربوط به وصل انشعاب عنوان شرکت توزیع برق،تحویل نماید.

نکاتی چند در خصوص تکمیل فرم شماره 3 

این فرم پس از اتمام مراحل بازرسی و برای انشعاب دائم توسط مهندس بازرس منتخب دفتر اجرائی نظارت برق تکمیل و تأیید میگردد و مشابه فرم شماره 1 می باشد با این تفاوت که مفاد مندرج در آن در زمینه تعداد کنتور،نوع فاز و آمپراژ و بقیه موارد قطعی و لازم الاجراست.

این فرم پس از تکمیل و تأیید به همراه چک لیست تکمیل و تأیید شده بازرسی توسط متقاضی به دفتر اجرائی نظارت برق برای اخذ هزینه های مربوط و در نهایت ارسال به شرکت توزیع برق برای وصل انشعاب مربوط،تحویل می شود.

                                                 سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کردستان

فرم شماره 2 (اعلام نظر تحویل انشعاب موقت)

 در تاریخ .............................. از محل احداث پروژه ساختمان مورد نظر به مالکیت ....................................... واقع در نشانی............... ..............................................................پلاک ثبتی .......................................... با شماره تماس.........................................بازدید بعمل آمد

 1)       محل احداث پروژه در حریم شبکه برق مجاور قرار دارد.............یا ندارد................

2)       محل احداث پروژه  :

الف : دارای ساختمان نگهبانی می باشد............. یا نمی باشد.................

ب : دارای پیلوت یا زیر زمین مسقف بادرب می باشد........... یا نمی باشد......................

بنابراین برابر مقررات و دستور العمل های شرکت توزیع برق واگذاری انشعاب برق موقت تکفاز یا سه فاز با آمپراژ 25 یا32 آمپر بلا مانع می باشد................ یا نمی باشد.......................   

 سایر توضیحات :

                                                                                نام و نام خانوادگی مهندس بازرس ..............................مهر و امضاء

 

تاریخ:


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.